04 November 2024

Wat betekent het als een waardering anoniem gepost wordt?

Op het Waarderingsplatform komt de term ‘anonimiteit’ vaak terug. Maar wat betekent het als een waardering anoniem gepost wordt? En welke impact heeft dit op zowel de persoon die de waardering schrijft als de organisatie die beoordeeld wordt? In dit blogbericht gaan we dieper in op de betekenis en de implicaties van anonieme waarderingen.

Schermafbeelding 2024 11 04 121932
Wat is een anonieme waardering?

Een anonieme waardering is een waardering die je kan geven zonder je naam of persoonlijke gegevens te delen. Dit biedt een veilige ruimte voor gebruikers om eerlijk en oprecht hun ervaringen te delen. We vinden anonimiteit belangrijk omdat het gebruikers de vrijheid biedt om openlijk constructieve kritiek te uiten. Als gebruiker hoef je dus geen angst te hebben voor de gevolgen van een waardering. Een organisatie krijgt de inhoud van je waardering te zien, maar weet niet wie de waardering geschreven heeft. Ook op de website verschijnt de waardering (score, deelscores en algemeen commentaar) zonder vermelding van de indiener.

Waarom moet ik mijn persoonsgegevens opgeven als een waardering anoniem is?

Wil je een waardering schrijven? Dan moet je je voornaam, naam en e-mailadres doorgeven. Die gegevens verwerken we vertrouwelijk en in overeenstemming met alle geldende nationale, Europese en internationale regelgeving - zoals de GDPR-wetgeving.

Bovendien kan niemand jouw persoonlijke gegevens zien. Je waardering is volledig anoniem. Enkel het redactieteam van het platform ziet jouw gegevens. Zo kunnen wij contact met je opnemen als dat nodig is. Het principe blijft hetzelfde – de organisatie waarover je een waardering schrijft, krijgt je naam en e-mailadres niet te zien, ook niet de Vlaamse overheid of de organisaties die betrokken zijn in het consortium dat het platform beheert.

Voordelen voor organisaties

Anonieme waarderingen zijn waardevol en brengen ook heel wat voordelen voor organisaties met zich mee.

  1. Eerlijke feedback: Anonieme waarderingen kunnen leiden tot meer oprechte en ongefilterde feedback. Gebruikers zijn vaak bereid om hun ervaringen te delen als ze weten dat hun identiteit beschermd is.
  2. Verbetering van de werking: Anonieme waarderingen kunnen waardevolle inzichten bieden. Constructieve kritiek kan organisaties helpen om hun werking te verbeteren.
  3. Vertrouwen opbouwen: Wanneer gebruikers weten dat hun anonimiteit gewaarborgd is, zijn ze eerder geneigd om hun ervaringen te delen. Dit kan leiden tot een grotere hoeveelheid waarderingen, wat zorgt voor een betrouwbare gemiddelde score op het platform.

Ben jij een gebruiker van het Waarderingsplatform? Deel jouw ervaringen en help ons om de kwaliteit van de zorg en ondersteuning in jouw sector te verbeteren!

Ook interessant voor jou

Nappy Sh9bcdxnykq Unsplash

Artikel: hoe het Waarderingsplatform bijdraagt aan meer transparantie in de ouderenzorg

09 August 2024
Jan Brocatus (2)

Jan Brocatus: “We willen een platform creëren dat aansluit bij de verwachtingen van de gebruikers én het werkveld”

30 October 2024
Minimalist Website Launch Computer Mockup Instagram Post (3)

Waarderingen verzamelen, hoe doe je dat? Vijf inspirerende voorbeelden

21 October 2024